Echt anonieme Bonuskaart

Al een tijdje vraag ik me af of het niet mogelijk is om echt een anonieme bonuskaart te hebben. Ik weet het, het is al een tijdje geleden dat mensen zich druk maakten om het privacyaspect en regelmatig wisselden met collega’s om de verzamelwoede van Albert Heijn te frustreren.

Natuurlijk kun je bij AH een “anonieme” bonuskaart aanvragen, echter deze zal nog steeds al je aankopen waarbij je je bonuskaart gebruikt aan elkaar koppelen en waarschijnlijk ook koppelen met je bankrekeningnummer als je betaalt met bankkaart.
Het ruilen van de bonuskaart met collega’s of vrienden is achterhaald sinds het mogelijk is om via “Mijn Eerdere boodschappen” op de AH-website te bekijken welke producten recent zijn gekocht.

De oplossing voor dit probleem dient zich aan als je bij AH afrekent en zegt dat je je bonuskaart bent vergeten. De cassière kan in dat geval besluiten een algemeen bonusnummer aan te slaan wat impliceert dat je aankopen niet afzonderlijk worden geregistreerd (mits je natuurlijk niet met PIN betaalt). Het bonusnummer dat gebruikt wordt is 2610400000012 en kan eenvoudig omgezet worden in een EAN-13 barcode. Door nu deze barcode uit te printen en onopvallend op je bonuskaart te plakken zul je voortaan anoniem gebruik kunnen maken van de bonuskorting zonder dat je de cassière hoeft te vertellen dat je je kaart bent vergeten.
AH_anoniem
Het is ook mogelijk om het nog wat professioneler aan te pakken en geheel zelf een bonuskaart te maken zoals bijvoorbeeld hier te zien is.

Advertisements

One thought on “Echt anonieme Bonuskaart

  1. Korte opmerking: de sugestie dat er mogelijk via je bankrekening verkopen gekoppeld zouden worden klopt niet. Dit is wettelijk niet toegestaan. Kassasystemen en bijbehorende software wordt hier op gekeurd en gecertificeert opdat bankpasgegevens absoluut het gesloten kassasysteem niet mogen verlaten.
    Ik weet dit omdat ik 15 jaar geleden bij een kleine supermarktketen werkte en zelf betrokken was bij ontwikkeling en implementatie van kassasystemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s